Ιστορική αναδρομή της ΕΑΕΙΒΕ
από τον Νικόλαο Μπαλαμούτσο
1959: Λειτουργεί το πρώτο Αναισθησιολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης (Δ/ντης Κ. Παπαδόπουλος)
1965: Εκλέγεται ο αείμνηστος Σπύρος Μακρής πρώτος Υφηγητής Αναισθησιολογίας στην έδρα Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.
1973: Ιδρύεται η Έδρα Αναισθησιολογίας στο ΑΠΘ με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Καθηγητή Φαρμακολογίας Γεώργιο Λογαρά.
1974: Εκλέγεται ο Σπύρος Μακρής πρώτος Καθηγητής Αναισθησιολογίας στην Ελλάδα.
1976: Ιδρύεται το πρώτο Ιατρείο Πόνου στο Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» από τους Σ. Μακρή, Σ. Μπαλογιάννη και Ν. Μπαλαμούτσο.
1977: Λειτουργεί η πρώτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» με τον Ν. Μπαλαμούτσο και τους συνεργάτες του.
1977: Έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Αντιμετώπισης Μετεγχειρητικού Πόνου από το Αναισθησιολογικό Τμήμα και τη ΜΕΘ του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο»
1982: Ιδρύεται η Εταιρεία Αναισθησιολογίας Βορείου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη.
1989: Με τροποποίηση του καταστατικού της η Εταιρεία Αναισθησιολογίας Βορείου Ελλάδας μετονομάζεται σε Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος (ΕΑΕΙΒΕ) με σκοπό την προαγωγή της γνώσης στην Αναισθησιολογία, την Εντατική Ιατρική και την Αντιμετώπιση Οξέος και Χρόνιου πόνου.
1989: Πρόσκληση Ν. Μπαλαμούτσου από την Fondation Europeenne d’ Enseignement en Anesthesiologie (FEEA) για παρακολούθηση Σεμιναρίου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Αναισθησιολογία
1990: Πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Συνέδριο Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής με ελληνική και διεθνή συμμετοχή.
1990: Η ΕΑΕΙΒΕ εκδίδει το περιοδικό ΄΄Θέματα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας΄΄ με Πρόεδρο Συντακτικής Επιτροπής τον Ε. Σοφιανό και μέλη τους Χ. Σκούρτη, Ν. Καπανίδη και Α. Χατζηαγοράκη.
1991: Οργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με τη συνεργασία της FEEA Σεμινάριο για τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Αναισθησιολογία.