Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Απόφαση του Υπουργείου Υγείας με Αρ.Πρωτ.Γ4α/Γ.Π.οικ.14830/ 08-03-2023, με θέμα την “Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου Ε.Σ.Υ.”, περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Ε.Σ.Υ., όπου ναι μεν προκηρύσσεται ένας σημαντικός αριθμός θέσεων ειδικών σε Αναισθησιολογικά τμήματα, ωστόσο είναι προφανής ο αποκλεισμός των ειδικών Αναισθησιολόγων από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και το ΕΚΑΒ.

Η ΕΑΕΙΒΕ εκτιμά την απόφαση του Υ.Υ. ως άδικο και αντισυνταγματικό αποκλεισμό των Αναισθησιολόγων από τα επιστημονικά πεδία της ειδικότητά τους. Κάθε Αναισθησιολόγος εκπαιδευμένος στο αντικείμενο της Εντατικής Θεραπείας και της Επείγουσας Ιατρικής έχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και ίσων ευκαιριών, όπως ο νόμος προασπίζεται την “Ελευθερία του επαγγέλματος και το δικαίωμα της εργασίας”. Για το λόγο αυτό αναζήτησε τη συνδρομή νομικών εξειδικευμένων σε θέματα εργασίας.

Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΕΑΕΙΒΕ αποφάσισε:

  • την ενημέρωση των μελών της εταιρείας για την αντίθεσή της στην συγκεκριμένη απόφαση του Υ.Υ.
  • την επιστολή διαμαρτυρίας στο Υ.Υ., η οποία και επισυνάπτεται
  • την οικονομική κάλυψη εξόδων στον πρώτο συνάδελφο ο οποίος είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει νομικά το δικαίωμα συμμετοχής στις συγκεκριμένες προκηρύξεις

Κατεβάστε την επιστολή προς το Υπ. Υγείας