Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Σας ευχόμαστε Καλή και Δημιουργική Χρονιά…

Με εδραιωμένη την ελπίδα ότι η πανδημία, που από 2ετίας πλήττει τον πλανήτη και την χώρα μας, θα έχει σε μεγάλο βαθμό ελεγχθεί και με δεδομένη την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας έναντι του Covid-19 κατά τη διάρκεια του, το Δ.Σ της Ε.Ε.Ε.Ι. αποφάσισε τη διοργάνωση του αναβληθέντος 5ου Συνεδρίου μας, στις 2 – 5 Ιουνίου 2022 στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής θα είναι Υβριδικό και θα γίνει παράλληλα με το 3rd South East European Emergency & Disaster Medicine Congress (SEEEDMC), του οποίου τη διοργάνωση για εφέτος ανέλαβε η Ε.Ε.Ε.Ι. και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής. Η διττή αυτή Επιστημονική Εκδήλωση συνεπάγεται τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού διακεκριμένων Επειγοντολόγων, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας τεκμηριωμένες γνώσεις και πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της Επείγουσας Ιατρικής.

Η αναγνώριση της Επείγουσας Ιατρικής ως Ιατρικής Εξειδίκευσης, η έναρξη λειτουργίας των πρώτων Εκπαιδευτικών Κέντρων και η σημαντική αύξηση της ιατρικής στελέχωσης των ΤΕΠ στην χώρα μας, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα αλλά δεν αρκεί. Η συνεχής και υψηλού επιπέδου Εκπαίδευση είναι ο μόνος δρόμος για τη γρήγορη και ασφαλή μετουσίωση άξιων γιατρών σε άξιους Επειγοντολόγους.

Την ανάγκη αυτή φιλοδοξεί να υπηρετήσει το Συνέδριό μας, παρέχοντας ένα μεστό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με Σεμινάρια, Συζητήσεις και Διαλέξεις που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα Επείγουσας Ιατρικής της καθημερινότητας αλλά και της αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.

Η επείγουσα Ιατρική δεν ασκείται μόνο από γιατρούς και δεν ασκείται μόνον στα ΤΕΠ. Η δομή και τα περιεχόμενα του Συνεδρίου περιλαμβάνουν θέματα που άπτονται και ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες Υγείας που στελεχώνουν όλες τις δομές και τις υπηρεσίες, στις οποίες προσφέρεται  Επείγουσα Ιατρική.

Σας καλούμε όλες και όλους σε μια συλλογική προσπάθεια διάχυσης γνώσεων, αποτελεσματικών πρακτικών και ωφέλιμων εμπειριών στην άσκηση της Επείγουσας Ιατρικής. Το οφείλουμε στους ασθενείς, στους συναδέλφους και στους εαυτούς μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει και Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση για την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ της Ε.Ε.Ε.Ι.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ