Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,

Η Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ι.Β.Ε.) σας καλωσορίζει στη Θεσσαλονίκη και στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Αναισθησιολογία και Εντατική Ιατρική της C.Ε.Ε.Α. (Committee for European Education in Anaesthesiology – Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Αναισθησιολογία). Τα Σεμινάρια της C.Ε.Ε.Α. δραστηριοποιούνται υπό την αιγίδα της ESA (European Society of Anaesthesiology) και πληροφορίες για τα Ευρωπαϊκά επιστημονικά προγράμματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας των Αναισθησιολόγων και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.euroanesthesia.org. Το Επιστημονικό Συμβούλιο του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση των Σεμιναρίων και τα προγράμματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ι.Β.Ε.). Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι C.Ε.Ε.Α. – Εκπαίδευση-Συνεχιζόμενη εκπαίδευση https:anesthesia.gr/ceea/sing/.

Σκοπός της C.Ε.Ε.Α. είναι η συνεχής Εκπαίδευση των Αναισθησιολόγων σε παγκόσμια σήμερα εμβέλεια και το σύνολο των τοπικών κέντρων που συμμετέχουν ενημερώνονται από τον εκάστοτε Επιστημονικά υπεύθυνο της C.Ε.Ε.Α..

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Αναισθησιολογία, στο οποίο η Ε.Α.Ε.Ι.Β.Ε. συμμετέχει ισότιμα από το 1991, με το Κέντρο της Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει ώστε ο κύκλος Εκπαίδευσης να ολοκληρώνεται με 6 Σεμινάρια που καλύπτουν όλους τους τομείς της Αναισθησιολογίας αλλά και της Περιεγχειρητικής Ιατρικής (Φυσιολογία όλων των συστημάτων, Αναισθησία, Πόνο, Εντατική Θεραπεία, Επείγουσα Ιατρική). Το κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί δύο Σεμινάρια κάθε χρόνο (Φεβρουάριο και Νοέμβριο), ώστε οι συμμετέχοντες να ολοκληρώνουν τα έξι (6) Σεμινάρια μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών.

Τον Νοέμβριο του 2018 ολοκληρώθηκε για μια ακόμα φορά ο κύκλος Εκπαίδευσης και από τον Φεβρουάριο του 2019 αρχίζει εκ νέου η εκπαίδευση με το 1ο Σεμινάριο και θέμα «Αναπνοή και Θώρακας». Ο νέος αυτός κύκλος θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, με το 6ο Σεμινάριο να πραγματοποιείται τον Νοέμβριο του 2021. Επειδή όμως κάποιοι συνάδελφοι έχουν αρχίσει την παρακολούθηση από ενδιάμεσα Σεμινάρια, αυτονόητο είναι ότι συνεχίζουν την παρακολούθηση μέχρι να συμπληρώσουν το σύνολο των έξι (6) Σεμιναρίων. Όσοι ήδη έχουν παρακολουθήσει κάποιο ή κάποια σεμινάρια τα αμέσως προηγούμενα χρόνια προηγούνται ενώ για τους νέους θα τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας αποστολής της αίτησή τους. Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων παραμένουν τα 50 άτομα και θα τηρείται αυστηρά. Σημειώνω ότι για το 1ο Σεμινάριο «Αναπνοή και Θώρακας» τον Φεβρουάριο του 2019 υπάρχει προηγούμενη ανάρτηση στο C.Ε.Ε.Α. –  Εκπαίδευση-Συνεχιζόμενη εκπαίδευση.  

Με εκτίμηση

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Κέντρου Θεσσαλονίκης

 

 

Τοπική εκπρόσωπος: Θεοδώρα Στ. Αστέρη (Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου)
Eπιστημονική Επιτροπή: Ασπασία Φιλόσογλου (Παν. Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ)
Σουζάνα Ανίσογλου (ΑΝΘ. Θεαγένειο)
Νικόλαος Τσοτσόλης (Κλινική Άγιος Λουκάς)
Ζωή Αρβανιτάκη (Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου)
Φωτεινή Βερονίκη (Παν. Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ)
Ελένη Θεοδώρου (Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο)
Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου (Παν. Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ)